Online workshop IOT Academy

Online aan de slag met IoT

Het coronavirus gooide de cursus- en eventskalender van veel bedrijven flink door de war. Bij de IoT Academy lieten ze zich niet gek maken en bedachten ze een manier om hun Internet-of-Things-workshop online aan te bieden. Via de post ontvang je een zelfbouwpakket en online ervaar je hands-on hoe deze technologie werkt en wat de mogelijkheden zijn. Vanuit SMITZH bevelen we deze praktische workshop van harte aan en via de Kansen-voor-West-regeling is het nu zelfs mogelijk om de kosten voor deze workshop vergoed te krijgen.

Ontdek de mogelijkheden IoT Academy

Internet of Things wat is dat ook al weer?

Het Internet of Things (IoT) gaat over verbonden dingen die data produceren. Zo zijn er bijvoorbeeld toepassingen voor machines in jouw productielijn, die kunnen worden verbonden met systemen waarin data geanalyseerd wordt en van waaruit je zonder tussenkomst van personeel een proces zo efficient mogelijk kunt inrichten. Denk bijvoorbeeld aan verlichting/verwarming die alleen aangaat als er mensen over de productievloer lopen, de weersomstandigheden daarom vragen en/of de temperatuur van apparaten te hoog oploopt. Maar ook aan het automatisch plaatsen van bestellingen bij een leverancier op basis van jouw werkelijke productie.

Wat doet de IoT Academy?

De IoT Academy is een stichting die zich als doel stelt om bij te dragen aan innovatie in Nederland door het stimuleren van Internet of Things. De stichting werkt nauw samen met haar partners en de developer community en werd opgericht in 2015 door KPN en RDM Next. De IoT Academy bevindt zich in de RDM Innovation Dock, de voormalige machinehal van de RDM Campus in Rotterdam. Het volledige aanbod van de IoT Academy vind je hier.

De online IoT-workshop duurt 2,5 uur en kan aan iedereen met een laptop (inclusief webcam) en internetverbinding worden gegeven op een moment dat het jouw organisatie het beste uitkomt. De workshop is volledig op afstand te volgen en wordt live gegeven door instructeurs die via internet in contact staan met de deelnemers. Na de kennismaking en een theoretische inleiding worden praktijkvoorbeelden vanuit jouw branche besproken. Daarna ga je zelf aan de slag en bouw je een eigen slimme deurbel, vaas of vuilnisbak en brainstorm je over wat IoT voor jouw organisatie kan betekenen. Met elkaar wordt gekeken naar de vraagstukken binnen je organisatie, en hoe IoT hier positief aan bij zou kunnen dragen. Daarbij worden alle medewerkers uitgedaagd om hun ideeën op tafel te leggen. De ideeën worden gebundeld en gepresenteerd aan elkaar. Daarna wordt het beste idee geselecteerd. Na de workshop ontvang je een samenvatting van de beste ideeën. Dit document gaat je helpen om direct te kunnen doorpakken met jouw IoT-project.

Ontwikkelen kan je waarschijnlijk zelf. De vraag is vaak: ‘Waar zit economische waarde en hoe gaan we beginnen?’. Mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken, dan kan de vervolgworkshop je daarbij helpen: de IoT-validatieworkshop.

Oke waar kan ik me aanmelden en hoe werkt dat met het voucher?

Je regelt de online IOT-workshop eenvoudig zelf door een bericht te sturen naar info@iotacademy.nl, of door hen te bellen op 010 -71 71 3 71. Voorafgaand aan elke workshop neemt de IoT Academy contact met je op om de sessie maximaal bij jouw medewerkers te laten aansluiten. Als je gebruik wilt maken van de Kansen-voor-West-regeling dien je vooraf een geïntegreerde MKB-verklaring in te vullen en mee te sturen naar de IoT Academy. Zij overleggen met SMITZH of er nog vouchers beschikbaar zijn en de kosten op basis van de verklaring vergoed kunnen worden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is bewijs te leveren dat je bent geweest. Dit kan eenvoudig door de samenvatting van ideeën te delen die de IoT Academy jou naderhand stuurt.