Smart Industry Workshops: gratis oriënteren op slimmer produceren
Werk jij in de maakindustrie en zou je graag je productie willen verbeteren door de toepassing van slimme maaktechnologie, maar weet je niet goed welke technologie jou waar de meeste voordelen oplevert? Zijn veel events en workshops te generiek voor jouw vragen? Wil je weten wat IoT, Machine Learning, 3D-printen of data-analyse betekenen voor jouw bedrijf? Je kunt nu gratis een maatwerk workshop volgen om je te oriënteren op de mogelijkheden van slimme maaktechnologieën voor jouw bedrijf.
Waarom gratis workshops?
SMITZH heeft geld ontvangen voor deze regeling vanuit het initiatief Kansen voor West, een investeringsprogramma van de vier grote steden dat Europese subsidie (EFRO) omzet in projecten die het innovatieve mkb ondersteunen.
De regeling is bedacht om meer toepassingen van Smart Manufacturing (slimme maaktechnologie) in onze regio te stimuleren. We merken dat veel mkb-maakbedrijven de informatie over slimme technologieën vaak te generiek vinden en antwoord willen op de vraag wat het voor hen kan betekenen.
Daarom dit aanbod voor een workshop die op maat voor jouw bedrijf gemaakt wordt. Uiteraard ben je ook vrij met deze regeling gebruik te maken van een bestaande workshop, zolang maar inzichtelijk wordt welke (shortlist van) toepassingen van slimme maaktechnologie voor jouw bedrijf interessant zijn.
Expertise van de SMITZH-fieldlabs
Wil je weten welk fieldlab jou zou kunnen helpen? De expertise van de SMITZH-fieldlabs kun je hier vinden. Voorbeelden van workshops die recent gegeven zijn: RoboCanvas, Machine Learning en Automatisering van een bestaand proces (RoboHouse); Digital Twinning en AI (DFC); Cybersecurity en Smart Manufacturing (Duurzaamheidsfabriek) en 3D-printing (RAMLAB). In de workshop RoboCanvas verkenden ruim 40 tuinders uit de regio onlangs de mogelijkheden voor automatisering met slimme robottechnieken. Ze deden dit aan de hand van een door het fieldlab ontwikkelde methode die keuzes en kosten inzichtelijk maakt. In onze Agenda zijn ook regelmatig workshops te vinden van onze fieldlabs of externen. Zo biedt de IoT Academy bijvoorbeeld introducties en deep dives in IoT aan op locatie en online.
Ik wil dit. Wat moet ik doen?
Er zijn in totaal 30 EFRO-vouchers met een waarde van max € 5.000,- ex btw beschikbaar t/m 16 juli 2021. Op is op. Het bedrag wordt toegekend na het volgen van de workshop en overdragen van een aantal documenten. Stap 1: vraag een expert naar keuze of fieldlab een workshop te verzorgen en check samen bij Anton Duisterwinkel of je in aanmerking komt voor een voucher (de vouchers kunnen al vergeven zijn; het moet om slimme maaktechnologie gaan; en je moet aantonen dat je bedrijf een mkb-bedrijf is door een geïntegreerde MKB-verklaring in te vullen). Stap 2: volg de workshop met de mensen die belangrijk zijn voor het draagvlak (denk aan: directeur, financieel verantwoordelijke en productieleider). Stap 3: stel samen met de workshopgever een prestatieverklaring op waaruit blijkt dat je bent geweest en nu een shortlist hebt met mogelijke toepassingen die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Jij of de workshopgever krijgt nu de kosten terug. Daarna kun je besluiten zelf de haalbaarheid te toetsen van die toepassingen, of dat je daar een onafhankelijke adviseur voor inschakelt. In dat laatste geval kun je de helft van de kosten ook weer vergoed krijgen bij Kansen voor West, tot een maximum van € 10.000,-.