Jouw bedrijf onder de aandacht van de Duitse markt?

In samenwerking met SMITZH is op 11 oktober het nieuwe Duitstalige platform Niederlande Nachrichten gelanceerd. Daarmee kun je direct toegang krijgen tot het Duitse MKB. Op basis van het door jouw ingezonden verhaal gaat de redactie van Niederlande Nachrichten aan de slag. Vanuit Duitsland vertalen zij jouw teksten en publiceren het verhaal zowel op de website als op social media.

Na plaatsing worden Duitse media- en brancheorganisaties benaderd die beschikken over eigen nicheplatformen die behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige content over de Nederlandse industrie. Voorbeelden zijn industrie.de of elektrotechnik.de.

Heeft de Duitse industrie Nederland wel nodig?

Een terechte vraag, maar om de aansluiting met de wereldmarkt niet te verliezen, moet de Duitse industrie digitaliseren. Het Duitse bedrijfsleven beseft steeds meer dat ze dit niet alleen kunnen en zoekt hiervoor actief naar partners. Onder de noemer Industrie 4.0 groeien deze bedrijven toe naar een model dat wij Smart Industry noemen.

De Duitse industrie kan de Nederlandse flexibiliteit goed gebruiken net als de kennis en capaciteit. Toch weten Duitse partijen het Nederlandse mkb nog onvoldoende te vinden.

Waarom weet de Duitse industrie het Nederlandse mkb zo slecht te vinden?

Dat is eigenlijk heel logisch. Men is in Duitsland niet op de hoogte van de initiatieven uit de Nederlandse industrie. Nederland kent te veel kleine bubbels die elk hun eigen jargon hanteren. Er is geen centrale plek waar Duitsers Duitstalige informatie over Nederland kunnen vinden.

Welk antwoord biedt Niederlande Nachrichten hierop?

Niederlande Nachrichten biedt een permanente Duitstalige online campagne over Nederlandse bedrijven en het vestigingsklimaat. De berichtgeving is gericht op het koppelen van alle Nederlandse topsectoren aan het in Duitsland gebruikte model. Dat doen we op een manier die terminologie en aanpak harmoniseert en oplossingen ten opzichte van elkaar een logische plek geeft. Zo wordt Niederlande Nachrichten een platform dat bestaande Nederlandse initiatieven op beurzen, events en tijdens missies aan elkaar verbindt.

Interesse?

Wat je kunt doen is een email sturen aan redactie@niederlandenachrichten.de. Zij sturen vervolgens een instructie terug. Er wordt ook om fotomateriaal gevraagd waarvan je de rechten bezit of welke rechtenvrij is. De vertaling van content, plaatsing en distributie is voor ondernemers aangesloten bij één van de partners geheel gratis. Je kunt ook eerst contact opnemen met SMITZH als je wilt weten of jouw business relevant is om onder de aandacht te brengen in Duitsland.