Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: exoskeletten potentiële impact en belemmeringen voor adoptie

25 juni 2020 - 15:00 tot 16:00

Banner webinar Exoskeletten

Vanuit het Europese EXSKALLERATE project wordt 25 juni een webinar georganiseerd over de toepassingen van exoskeletten in de industrie. Je krijgt uitleg over mogelijke toepassingen van exoskeletten. Ook hoor je meer over de doelen en aansluitmogelijkheden bij het project EXSKALLERATE. Exoskeletten helpen het aantal spier- en skeletletsels te verminderen en de vitaliteit van werknemers te verhogen. Dit betekent minder kosten voor zaken als uitval, ziekte en re-integratie en een voorsprong op concurrenten die deze technologie niet gebruiken.

Een van de thema’s waar SMITZH op inzet is mensgerichte technologie. Exoskeletten zijn een mooi voorbeeld van mensgerichte technologie. Ze ondersteunen medewerkers bij hun werk zoals bijvoorbeeld zwaar tilwerk. Het doel van het project EXSKALLERATE is een toonaangevend ecosysteem te bouwen rondom exoskeletten zodat meer mkb’ers gebruik gaan maken van deze technologie. Meer informatie over het EXSKALLERATE project en de relatie met SMITZH lees je hier.

Programma

In dit webinar zal Michiel de Looze van TNO je meenemen in de laatste ontwikkelingen en toepassingen voor industriële exoskeletten. Ook zal hij aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden barrières bespreken die de acceptatie ervan in de weg kunnen staan en welke mogelijkheden er zijn om die te omzeilen.

Vanuit InnovationQuarter zal daarnaast het nieuwe EXSKALLERATE-project worden geïntroduceerd. Je hoort meer over de plannen en mogelijkheden om bij dit internationale project aan te haken.

De sessie wordt gehost door Bax & Company zij verzorgen de coördinatie van het project.

Aanmelden

De voertaal van dit event is in het Engels vanwege het internationale karakter van het project. Aanmelden kan hier. Na aanmelding ontvang je een link om online deel te kunnen nemen.