Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Live webinar: AI en proces-/assetmanagement

3 juni 2020 - 09:30 tot 11:00

IQ-webinar-AI-voor-asset-en-procesmanagement-300

De coronacrisis laat ons nadenken over andere manieren van werken. Leer hoe je onafhankelijker je processen kunt monitoren met Artificial Intelligence (AI) en hoe je met behulp van remote sensing op afstand je assets kunt monitoren. Juist nu willen we bedrijven stimuleren na te denken over nieuwe businesskansen. Misschien ligt de arbeid momenteel stil of zijn er mensen in jouw organisatie die hun tijd nu op een andere manier moeten invullen. Tijd dus om in kennis van je medewerkers te investeren. Het onderwerp van deze sessie is specifiek voor de maritieme- en maakindustrie.

InnovationQuarter en partners organiseren een aantal webinars op het gebied van Artificial Intelligence. Denk vooruit en laat je inspireren door experts én bedrijven die voorop lopen in AI-technologie en AI-toepassing. Zodat jij AI op korte termijn makkelijker kunt implementeren én mogelijke samenwerkingen op kunt zetten!

Doelgroep

Kennisopbouw van AI voor Asset Managers, R&D managers, Digital Innovation Managers, CDO’s van grote en middelgrote bedrijven (machinebouwers, toeleveranciers, energie en offshore), beleidsmakers en programma managers innovatie / duurzaamheid bij provincies en gemeenten.

Programma

  • Deel 1: Introductie door Jacqueline Schardijn, InnovationQuarter
    Wat is regionale potentie van AI/ wat zijn de bottlenecks?
  • Deel 2: Generieke kennisoverdracht AI

Sobolt:

In dit webinar neemt Sobolt ons mee in het thema ‘remote sensing’: meten op afstand. Er is een veelheid aan meettechnieken die ons informatie verschaft over de wereld om ons heen. Vanaf de grond, vanuit de lucht en vanuit de ruimte worden gigantische hoeveelheden data ingewonnen. Dit zijn onder andere multispectrale opnamen, radarbeelden en thermisch infrarood (temperatuur). Met behulp van moderne rekenkracht en algoritmen kan deze data omgezet worden in relevante informatie voor uiteenlopende doeleinden, zoals onderhoudsinspecties en voorspellingen van opgewekte zonne-energie.

Ureason:

In deze presentatie leer je hoe je met bestaande data een veel beter inzicht kunt krijgen in de prestatie van jouw machines en andere middelen. Hoe kan AI jou helpen bestaande assets (klep, motor, transformator, pomp etc.) om te vormen tot een Smart Asset? Hoe kan je de stilstand van een machine of van een heel proces voorkomen tegen lagere kosten?

  • Deel 3: Q&A, inventarisatie voor vervolgsessie/ afsluiting
    Welke vragen leven er bij deelnemers?
    Inventarisatie voor vervolgsessie/ afsluiting

Doe je mee?

Meld je hier aan voor dit webinar op 3 juni tussen 9:30-11:00 uur. Vragen? Neem contact op met Jacqueline Schardijn. Na aanmelding krijg je een link om deel te nemen via Microsoft Teams.

 

Gegevens

Datum:
3 juni 2020
Tijd:
09:30 tot 11:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Online
Nederland + Google Maps

Gegevens

Datum:
3 juni 2020
Tijd:
09:30 tot 11:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Online
Nederland + Google Maps