Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe kun je veilig en efficiënt gegevens uitwisselen met klanten en toeleveranciers?

28 september 2022 - 15:00 tot 18:00

Met iedere opdracht gaat er heel wat informatie heen en weer tussen de klant, de leverancier en de toeleveranciers daarvan. Met een ERP systeem maak je dat efficiënter en voorkom je fouten. Maar bedrijven hanteren allerlei ERP systemen. Door die verschillende systemen te koppelen, wordt het nog efficiënter en veiliger. In een interactieve sessie wisselen PKM, Exact en Tech2B ervaringen uit, komt de ondernemer aan het woord en zien we voorbeelden uit de praktijk. Zie jij vraag en aanbod graag ontsloten worden in de gehele keten? Wil je weten wat ketensamenwerking voor jou kan betekenen? 

We zien je graag op woensdag 28 september om 15.00 uur in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht.

Welke partijen doen mee?

  • Edwin van Scharenburg, Adviseur en Hoofd administratie en IT bij PKM, een op het MKB Metaal gefocust adviesbureau, vertelt over de koppeling van ERP systemen en de praktische toepassing daarvan. Koppelingen tussen systemen hebben meer gevolgen dan men denkt. Niet alleen op het vlak van processen en workflows, maar ook hoe men hier praktisch mee om moet gaan. Daarnaast ontstaan er op het financiële vlak vragen. Denk aan hoe om te gaan met prijswijzigingen bij leveranciers en de eigen voorraadwaardering of lopende calculaties. Hoe zit het in het algemeen met signaleringen wanneer er door een koppeling wijzigingen worden doorgevoerd of aangeboden binnen het eigen systeem?
  • Pieter Hamans, Senior Commercial Product Manager bij Exact, over het Smart Connected Supplier Network. Een netwerk van 400+ bedrijven in de maakindustrie die het uitwisselen van informatie in de toeleverketen efficiënter maakt met behulp van een berichtenstandaard en een technische infrastructuur. Hierdoor kunnen bedrijven die onderdeel uitmaken van het SCSN netwerk makkelijker, sneller en betrouwbaarder data uitwisselen met alle aangesloten bedrijven in hun productieketen, over bijvoorbeeld orders, facturen en technische product data. SCSN is hiermee een voorbeeld van een data space, een omgeving zoals Europa er de komende jaren voor diverse industrieën meer van voor ogen heeft.
  • Sjors Hooijen, CEO & Co-founder Tech2B, presenteert over het nut en de noodzaak van zijn inkoopportaal. Tech2B is een generiek inkoopportaal voor kleine ondernemers die geen of een verouderd software systeem (ERP) gebruiken waardoor ze niet compatible kunnen worden met SCSN. Het portaal brengt vraag en aanbod van technische onderdelen en diensten snel en eenvoudig bij elkaar. Hoe helpen zij vooral kleine ondernemers een inhaalslag te maken op digitalisering?

 

Gegevens

Datum:
28 september 2022
Tijd:
15:00 tot 18:00
Evenement Tags:

Organisator

SMITZH

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
28 september 2022
Tijd:
15:00 tot 18:00
Evenement Tags:

Organisator

SMITZH

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps