Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie Meerjaren Programma Sleuteltechnologieën Smart Industry @Zoetermeer

4 oktober 2019 - 13:00 tot 17:00

Kennissessie Meerjaren Programma

Wij denken dat jij als belangrijke speler in de maakindustrie goed mee kunt denken over de ondersteuning die jij nodig hebt bij het ontwikkelen en toepassen van technologische oplossingen. We nodigen je daarom uit tijdens de Kennissessie van het landelijke Smart Industry bureau en TNO om inzichtelijk te maken waar jouw behoeften liggen. Werkt de ondersteuning vanuit SMITZH tot op heden voor jou? Waarom wel? Waarom niet? Wat heb je echt nodig op het gebied van kennis en onderzoek? Denk mee en bepaal samen met ons hoe de programma ondersteuning er de komende jaren uit moet zien. Wij horen graag van jou welke thema’s jij nader onderzocht zou zien om jou beter te bedienen.

Programma

  1. Introductie: Korte introductie van de scope en het belang van de innovatie agenda.
  2. Brainstorm: Brainstorm in sub-groepen over de proposities en concrete onderzoeksprogramma’s.
  3. Terugkoppeling en Vervolgstappen: Terugkoppeling uit de sub-groepen en vervolg afspraken.

Achtergrond

In het kader van de nieuwe Kennis en Innovatie Agenda (KIA) Sleuteltechnologieën-beleid van het ministerie van EZK wordt op dit moment een Meerjaren Programma Smart Industry ontwikkeld waaraan ook regio’s en Europese partijen gaan deelnemen. Het programma wordt opgesteld voor de komende 4 jaar met als doel: Nederland het meest flexibele en het beste digitaal geïntegreerde productienetwerk van Europa te maken, waarmee de betrokken maakbedrijven een substantiële energie- en materiaalbesparing realiseren en bijdragen aan een duurzame & concurrerende economie.

Het gaat o.a. om de sleuteltechnologieën engineering and fabrication technologies zoals robotisering en sensortechnologie en digital technologies waaronder data sharing, digital twin en artificial intelligence. In combinatie met nanotechnologie, fotonica en nieuwe materiaaltechnologieën vormen deze technologieën de toekomstige basis voor bedrijven om snel en efficiënt nieuwe smart products te ontwikkelen, waaruit nieuwe maakketens en verdienmodellen ontstaan.

Bedrijven en kennisinstellingen krijgen de gelegenheid om deze innovatie agenda mede vorm te geven, om op basis daarvan innovatieprogramma’s op te zetten, die innovatieve en technologische doorbraken voor de Nederlandse maakindustrie kunnen realiseren.

De innovatie agenda bouwt voort op de roadmap Smart Industry en de NWA routekaart Smart Industry. Specifiek is de focus van de innovatie agenda gericht op Engineering and Fabrication technologies en de toepassingen van Digitale Technologieën in de productie omgeving. De impact hiervan zal de volle industriële bandbreedte bestrijken. Dus naast de discrete (metaal en electro) maakindustrie bijv. ook de proces-, landbouw/voedsel-, bouw/utiliteit- en maritieme (toeleverancier)industrieën. In al deze sectoren vormen flexibilisering, automatisering en digitalisering de uitdagingen om tot productiviteitsverhoging en kostenverlaging te komen.

 

Gegevens

Datum:
4 oktober 2019
Tijd:
13:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Smart Industry
E-mail
info@smartindustry.nl

Locatie

Programmabureau Smart Industry
Zilverstraat 69
Zoetermeer, 2718RP Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
4 oktober 2019
Tijd:
13:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Smart Industry
E-mail
info@smartindustry.nl

Locatie

Programmabureau Smart Industry
Zilverstraat 69
Zoetermeer, 2718RP Nederland
+ Google Maps