Special in het Financieel Dagblad

De wereldeconomie zit middenin een nieuw industrieel tijdperk en de mondiale strijd om hightech kennis barst steeds heviger los. Ontwikkelingen van technologieën bepalen het verdienvermogen van morgen. De geopolitieke strijd in de wereld intensiveert, waardoor we onze innovatiekracht moeten versterken om onze plek in de nieuwe hightech wereld op te kunnen eisen. De special van het Financieel Dagblad staat vol interessant materiaal om tijdens de kerstdagen te lezen.

De artikelen in de special gaan over veel verschillende onderwerpen. Stuk voor stuk zijn ze informatief en kunnen ze jou wellicht helpen een beter inzicht te krijgen in jouw bedrijf. In dit artikel vind je alvast een voorproefje:

Bedrijven móeten mee in digitalisering, meer software centric denken, om niet achter te blijven. Dat klinkt misschien wat dreigend, maar de kansen die dat oplevert overheersen: in deze special lees je wat versneld verslimmen is en wat je ermee kan.

Er is daarnaast informatie over fieldlabs en SMITZH te lezen. In het artikel vertelt Jaimy Siebel bijvoorbeeld over de voordelen: “veel technologieën, zijn nog niet volwassen en nog niet op de markt beschikbaar. In onze Fieldlabs kunnen we experimenteren en bepalen we waar de kinderziekten zijn, zodat bedrijven weinig tot geen vertraging oplopen. ”

In een artikel over Augmented Reality vertelt Franc Houtackers, Senior Category Manager DSM over kleine storingen en defecten van installaties die sindskort door eigen engineers van DSM verholpen worden en worden opgelost: “Met Augmented Reality krijgt het chemieconcern nu hulp op afstand voor het onderhoud van hun installaties.”