SMITZH op IQJaarevent: SMITZH gaat door

Gisteren maakte gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vanaf het IQJaarevent hoofdpodium bekend dat SMITZH een nieuwe fase in gaat. Ook komende jaren blijven we ons inzetten voor ondersteuning van de 10.000 maakbedrijven uit onze regio. Samen met een 6-tal nieuwe partners is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de indiening van de officiële aanvraag voor nog eens € 5,2 miljoen extra financiering vanuit de provincie.

Eerder ontving SMITZH al vanuit de MRDH het nodige kapitaal om een goede start te kunnen maken. Ook vanuit de partners wordt nog eens een vergelijkbaar bedrag geïnvesteerd in het programma. Tijdens het IQJaarevent van InnovationQuarter werd kort een video getoond met vier van de SMITZH fieldlabs en alle vertrouwde en nieuwe partners overzichtelijk in beeld. Aan SMITZH werken nu actief mee: InnovationQuarter, MRDH, provincie Zuid-Holland, TNO, FME, Holland Instrumentation, Koninklijke Metaalunie, Hogeschool Rotterdam, De Haagse Hogeschool en TU Delft.

Afgelopen tijd is er vooral gewerkt aan de structuur om maakbedrijven, technologieleveranciers en de 8 Smart Manufacturing fieldlabs aan elkaar te verbinden. In de derde fase ligt de focus op opschalen en is er nog meer aandacht voor de thema’s: technologieontwikkeling, arbeidsmarkt en internationalisering. Dit betekent nog meer mogelijkheden voor jou als maakbedrijf om met Smart Manufacturing aan de slag te gaan.

Regelmatig zullen er op deze site nieuwe mogelijkheden geboden worden om aan de slag te gaan met Smart Manufacturing. Heb jij plannen, maar kom je er met het huidige aanbod niet uit? Of weet je niet precies bij welk fieldlab jij het beste aan kunt kloppen? Schroom niet om contact op te nemen. Dan kijken we samen hoe we jou het beste verder kunnen helpen.