Rotterdamse makers in je huiskamer

Maandag 28 mei is de nieuwe documentaireserie Make ’t Rotterdam in première gegaan op de populaire, lokale zender OPEN Rotterdam. De serie laat de innovatieve maakindustrie zien die Rotterdam rijk is. De serie is gefinancierd door OPEN Rotterdam en Dutch Makers Revolution, en wekelijks te zien via kabel en online.

De Rotterdamse maakindustrie is er één waar de kansen voor het oprapen liggen voor jong talent. Een industrie die in werkelijkheid veel spraakmakender is dan wat je in eerste instantie misschien zou denken en enorme impact heeft op ons dagelijks leven. Wist jij bijvoorbeeld dat de Nespresso cupjes voor onze dagelijkse dosis cafeïne in de Spaanse Polder gemaakt worden? Of dat de trams en treinen waarmee miljoenen mensen zich dagelijks verplaatsen in Ridderkerk een efficiënte maintenance of modernisering ondergaan?

In de serie volgen we elke week een student van Techniek College Rotterdam die een dag meeloopt in een maakbedrijf. Onder de hoede van een professional, die ook ooit als de student begon, wordt het ware gezicht van de Rotterdamse maakindustrie zichtbaar. De techniek, kunde en passie die erbij komt kijken, maar ook de enorme transformatie naar robotisering, digitalisering en duurzaamheid. De impact die het heeft op de inwoners van Rotterdam en zelfs daarbuiten. De mogelijkheden die er voor de jongeren open liggen als zij die kansen durven oppakken. Dat je trots mag en kan zijn om te werken in de maakindustrie.

Om te laten zien hoe kundig, gevarieerd en fantastisch de maakindustrie in de regio Rotterdam is, nemen we een kijkje bij Euro Caps, die de eerder genoemde koffiecups produceren, Heerema Fabrication Group (offshore constructies), Skel-Ex (scale up voor non-powered exoskeletten ter bevordering van de ergonomie in een productieomgeving) en Alstom, die de trams en treinen onderhouden. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan mee naar deze leuke serie, iedere maandag om 18.15 uur op de kabel of online, gewoon wanneer het jou het beste uitkomt.