RoboCrops banner

RoboCrops verplaatst en extra online workshops

De eerste editie van het tweedaagse event RoboCrops, dat gepland stond op 23 en 24 april, is verplaatst. De geregistreerde deelnemers zijn hier inmiddels over geïnformeerd. Had jij ook graag bij dit event willen zijn? Dan hebben wij goed nieuws. Dat kan nog steeds. We bieden hiervoor mogelijkheden van 20-22 oktober op de GreenTech en tijdens een bijeenkomst in World Horti Center op 23 oktober. Daarnaast kun je op de oorspronkelijke datum 24 april één of meerdere van de online workshops volgen rondom het thema ‘Robotica in de agrarische sector’.

Samenwerking GreenTech in oktober

Door de veelheid aan evenementen die worden verzet naar het najaar, hebben we er voor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de GreenTech. Tijdens de GreenTech in de RAI in Amsterdam (20-22 oktober) zal een themaplein Robotica worden gerealiseerd. De inhoudelijke programmering van RoboCrops zal plaatsvinden op woensdag 21 oktober. Daarnaast organiseren we op vrijdag 23 oktober een eendaagse bijeenkomst in World Horti Center. Meer informatie over het programma op de GreenTech, in World Horti Center en de hackathon in RoboHouse volgt binnenkort via robocrops.tech.

Reeds gekochte kaarten zijn geldig voor het event op 23 oktober. Deelnemers die al een ticket hebben gekocht, worden persoonlijk benaderd. Heb je een tweedaags kaartje gekocht dan krijg je automatisch geld terug voor één dag. Ben je niet in de gelegenheid om te komen op 23 oktober, neem dan contact op met events@innovationquarter.nl

Online workshops 24 april

In deze tijd van remote werk, vitale industrieën en nieuwe manieren van samenwerken, relevanter dan ooit. Nu het leven even anders loopt dan anders, is er juist meer tijd om online met elkaar het gesprek aan te gaan en ons te verdiepen in de samenwerkingsmogelijkheden die er liggen. Wij helpen jou hier graag bij.

De workshops duren elk twee uur en worden georganiseerd samen met TU Delft, RoboHouse en Wageningen UR. Indien je interesse hebt om deel te nemen, kun je contact opnemen met Liselotte.deVries@tudelft.nl en je 1e en 2e keus doorgeven. Doel is te komen tot gezamenlijke projectideeën.

Aanbod:

  • 9:00-11:00 CET – Biomechanical Engineering: “A biologically inspired soft tactile robotic harvester for secure and gentle grip of vulnerable crops”;
  • 11:15-13:15 CET – Precision & Microsystems + Micro-electronics: “3D sensor networks and applications for autonomous, wireless sensor systems”;
  • 13:30-15:30 CET – Cognitive Robotics / Learning & Autonomous Control: “Flexible and reliable control for autonomous robot operation in agri / horti”;
  • 15:45-17:45 CET – Precision & Microsystems: “Design of hygienic and adaptive machines and robots through elastic mechatronics”.

Platform RoboCrops het hele jaar door

Met RoboCrops willen we een beweging in gang zetten om innovatie in de kas te versnellen. Dit betekent dat we als organisatie hard werken om naast de organisatie van het event, een platform te bouwen waar telers, techniekbedrijven en andere belanghebbenden elkaar vinden. We publiceren de komende tijd een serie informatieve video’s, waarvan de eerste inmiddels te zien is op ons kanaal.

Wij hopen je snel weer te zien in goede gezondheid. Laten we tot die tijd niet stil zitten en met elkaar de beweging in stand houden. Heb je hier goede ideeën voor, deel die dan met ons en anderen op LinkedIn.