Provincie stelt 5,2 miljoen extra beschikbaar voor SMITZH

De provincie Zuid-Holland maakte vandaag bekend dat zij € 5,2 miljoen beschikbaar stelt voor de doorontwikkeling van SMITZH. Medio 2019 gaat SMITZH een nieuwe fase in. Afgelopen tijd is er vooral gewerkt aan de structuur om maakbedrijven, technologieleveranciers en de 8 Smart Manufacturing fieldlabs aan elkaar te verbinden. In de derde fase ligt de focus op opschalen en is er nog meer aandacht voor de thema’s: technologieontwikkeling, arbeidsmarkt en internationalisering. Ook zullen nieuwe partners instappen. Dit betekent nog meer mogelijkheden voor jou als maakbedrijf om met Smart Manufacturing aan de slag te gaan.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra: “In de praktijk blijkt het vrij complex om het productieproces te innoveren. Zomaar een robot aanschaffen is niet direct de oplossing. Met het programma SMITZH helpen we daarbij, bijvoorbeeld in de maritieme- of foodsector. Zo geven we een impuls aan de innovatieve economie en werkgelegenheid van Zuid-Holland.”

De derde fase richt zich vooral op schaalvergroting naar honderden bedrijven en de opschaling van de beweging die in SMITZH-2 op gang is gebracht. In SMITZH-3 stappen ook extra partners in: FME, Holland Instrumentation, Metaalunie, Hogeschool Rotterdam en TU Delft. De ambitie is om met SMITZH-3 Zuid-Holland zichtbaar te maken als internationaal zwaartepunt voor Smart Manufacturing op de gebieden lucht en ruimtevaart, maritiem en offshore, instrumenten en sensoren en agro/food.

SMITZH-3 gaat medio 2019 van start, aansluitend op het huidige SMITZH-2 programma. Eerder is vanuit de MRDH voor SMITZH-2 ook al een bijdrage toegekend van € 750.000. Met een bijdrage van de provincie van € 5,2 miljoen kan een meerjarig programma SMITZH-3 van in totaal circa € 11,5 miljoen euro worden gerealiseerd doordat partijen zoals TNO, TU Delft en andere bedrijven en partners meefinancieren.

Regelmatig zullen er op deze site nieuwe mogelijkheden geboden worden om aan de slag te gaan met Smart Manufacturing. Heb jij plannen, maar kom je er met het huidige aanbod niet uit? Of weet je niet precies bij welk fieldlab jij het beste aan kunt kloppen? Schroom niet om contact op te nemen. Dan kijken we samen hoe we jou het beste verder kunnen helpen.