RoboCrops

Registratie RoboCrops 2020 open: het event voor telers en tech

Diverse maakbedrijven in onze regio zijn werkzaam in de glastuinbouw of leveren daaraan als techbedrijf. Ben jij er daar één van? Dan mag je dit event niet missen. Om de ontwikkelingen van robotica in de kas te versnellen, wordt op 23 en 24 april voor de eerste keer het event RoboCrops georganiseerd. In World Horti Center en fieldlab RoboHouse worden op deze dagen een hackathon, inhoudelijke sessies en matchmaking georganiseerd. Vanaf 3 maart kun je je aanmelden om aan dit unieke event deel te kunnen nemen.

Robotica in stroomversnelling

RoboCrops brengt telers, techbedrijven, universiteiten en investeerders bij elkaar. Het event  richt zich zowel op de hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen als de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen. Naast aandacht voor de techniek is er veel aandacht voor het vinden, ontwikkelen en opschalen van praktijkoplossingen.

Er zijn drie gebieden waar robots of robot-onderlenen in te delen zijn tijdens RoboCrops 2020. Dat zijn “Sense” (sensoren waarmee de robot de omgeving waarneemt), “Think” (het verwerken van de gegevens die uit sensoren komen, vaak met behulp van Artificial Intelligence /Augmented Reality) en “Act” (het uitvoeren van een actie, zoals het snijden van blad of het plukken van groenten of snijbloemen).

Sfeerbeeld programma

Telers, techbedrijven en studenten

Voor telers is er op 23 april een programma in World Horti Center, waarbij ze een uitgebreide en diepgaande presentatie van de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van robotica (voor glastuinbouw) krijgen. Techbedrijven en universiteiten kunnen op 24 april laten zien wat de technische mogelijkheden en uitdagingen zijn.

Op beide dagen zullen studenten in RoboHouse in Delft actief zijn tijdens een grote hackaton georganiseerd door TU Delft en de WUR. Tijdens die hackaton zullen zij hun expertise loslaten op diverse challenges en daarmee bijdragen aan de versnelling van ontwikkeling in de robotica. Op 24 april pitchen zij hun hacks voor een vakjury in World Horti Center. Tevens is er in het programma de ruimte voor matchmaking tussen de verschillende partijen.

Sfeerbeeld programma

Inschrijving

RoboCrops is hét event voor experts binnen de glastuinbouw en binnen robotica.  De inschrijving staat vanaf 3 maart open.