Otolift wint Smart Manufacturing Award 2019

Tijdens de jaarlijks terugkerende Avond van de Maakindustrie werd bekend gemaakt dat Koninklijke Otolift Trapliften bv uit Bergambacht de winnaar is van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019. Otolift is internationaal actief als ontwikkelaar, producent & installateur van trapliften. De award ging naar Otolift vanwege hun transitie van maatwerk naar een modulair product en omdat innovatie is terug te vinden in alle fases van het bedrijfsproces. Naast product- en procesinnovatie zet het bedrijf ook sterk in op organisatorische sociale innovatie.

Otolift heeft een 100% modulaire traplift ontwikkeld op de dunste enkele rail ter wereld met gepatenteerde software in de liftstoel. Het bedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat ‘Otolift het ondernemend vermogen van de medewerkers in het bedrijf stimuleert, wat zorgt voor toegevoegde waarde naar klant & medewerker toe, maar ook voor een versterking van de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf.’

Het bedrijf in trapliften heeft een ontwikkelafdeling die op maat eigen software heeft geschreven en ontwikkeld voor de procesbesturing. Er is sprake van een diepe en indrukwekkende integratie van digitalisering. Hierbij heeft men een zeer goed doordachte implementatie van RFID en barcodering gerealiseerd als ook een aansturing van spuiterij (poedercoating) als ook procesbegeleiding en werkinstructie via Shop Floor Control.

Otolift ontving naast de Metaalunie Award een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde alle drie genomineerde bedrijven, naast Koninklijke Otolift Trapliften bv ook GSE bv uit Brummen en Vanmac bv uit Amersfoort ‘alle drie aansprekende top smart-manufacturing voorbeelden’.