opleiding smart industry

Nieuwe opleiding Smart Technology

Waar vind je de toekomstige werknemers van de maakindustrie? Die rollen binnenkort van de lopende band bij Hogeschool Rotterdam. Bedenkers van geautomatiseerde systemen, robot toepassingen of PLC-systemen. In september start de opleiding AD Smart Technology aan Hogeschool Rotterdam. Een toekomstbestendige opleiding die de vakgebieden werktuigbouwkunde, elektrotechniek en ICT met elkaar integreert. Bij het vormen van de opleiding zijn bedrijven uit onze regio waaronder Boers & CO betrokken geweest.

 

opleiding smart industry

Het eerste jaar van de opleiding is gericht op het leren ontwerpen en realiseren van smart products met behulp van smart technology. Tijdens het tweede jaar wordt de focus gelegd op de vier toepassingsgebieden: Smart Manufacturing, AgriTech, Smart Logistics en MedTech. Als afgestudeerde van de AD Smart Technology ben je dan ook gelijk van waarde voor je bedrijf.

De opleiding betreft een Associate Degree. Dit houdt in dat de studie twee jaar duurt in het hbo. Het niveau ligt tussen mbo-4 en een hbo-Bachelor. Met de optie om het in deeltijd te volgen is het ideaal voor mbo-4 studenten of personeel binnen de maakindustrie dat zich verder wil professionaliseren in de industriële automatisering.

De komende tijd biedt Hogeschool Rotterdam een aantal webinars aan waarin zij extra informatie over de opleiding geven. De eerstvolgende vindt plaats op 22 maart van 19.00 tot 20.00 uur.

Meld je aan via deze link: http://bit.ly/2OdwuKb.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal Live Q&A’s op de Instagram van Hogeschool Rotterdam. Daarvan is de eerstvolgende op 9 maart van 19.00 tot 19.30 uur. Voor meer informatie over de webinars en Q&A’s, klik op de link: http://bit.ly/3kSE3SE.