Modulaire perskit van Festo klaar voor Smart Industry

Met de modulaire perskit YJKP biedt Festo een elektrische servo-oplossing voor het realiseren van persverbindingen tot een kracht van 17 kN. De complete kit omvat alle benodigde hardware- en software-elementen. De vooraf geïnstalleerde software is direct gereed voor gebruik. Door toepassing van de CECC-X controller met OPC-UA-interfaces is de perskit volledig compatibel met Smart Industry.

De servo press kit YJKP is opgebouwd uit diverse componenten uit het standaard productenprogramma van Festo: een elektrische spindelaandrijving, servomotor, motorcontroller, krachtsensor en regelsysteem. Deze componenten zijn optimaal op elkaar afgestemd, waardoor de complete oplossing geschikt is voor directe integratie in de klantspecifieke perstoepassing.

De press kit is voorzien van vooraf geïnstalleerde software die het mogelijk maakt de oplossing intuïtief in bedrijf te stellen zonder geavanceerde programmeerkennis. De gebruiker wordt automatisch door het hele proces geleid. De modulaire software in Codesys biedt daarbij verschillende applicatie-specifieke functies die de gebruiker direct kan selecteren. Deze software is te gebruiken op een pc, Ipad en andere vormen van hmi’s en is compatibel met willekeurige platformen. Daarnaast biedt de software mogelijkheden om het volledige proces te monitoren. Zo worden relevante gegevens duidelijk en logisch weergegeven. Hierdoor zijn onder andere kracht, afstand, koppel, hoek bij het verbinden, inpersen, zwenken en draaien real time in de gaten te houden. De procesdata worden opgeslagen in het kader van kwaliteitsbeheersing (garantie) waarbij de kracht/verplaatsingsgrafiek te exporteren is als csv-bestand. Bovendien zijn speciale functies beschikbaar waarmee deze grafiek is te analyseren.

Door toepassing van de controller CECC-X met OPC-UA-interface, is de Festo oplossing klaar voor Smart Industry. OPC biedt de mogelijkheid om informatie veilig en snel uit te wisselen tussen diverse platforms van verschillende aanbieders. Hierdoor zijn deze platforms naadloos te integreren.