Meer haalbaarheidsvouchers beschikbaar

De mogelijkheid om vouchers aan te vragen voor het doen van een haalbaarheidsonderzoek is verlengd. Je kunt jouw interesse tot 3 mei bij ons kenbaar maken. Een SMITZH haalbaarheidsvoucher dekt 50% van de kosten tot een maximum van € 10.000,-. Met zo’n onderzoek bepaal je of toepassing van een bestaande Smart Manufacturing technologie jou iets oplevert. Het is de bedoeling dat je het onderzoek met één van onze fieldlabs samen doet. Vanaf 18 maart zijn ook via Kansen voor West soortgelijke vouchers beschikbaar.

Om het Smart Industry beleid in West-Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) te ondersteunen heeft het Kansen voor West Programma, onderdeel van het Europese EFRO-programma, stimuleringsregelingen voor de maakindustrie in het leven geroepen. Deze regeling staat open vanaf 18 maart tot 31 december 2020. De vouchers die je hiervoor kunt aanvragen zijn geldig in combinatie met één van de Smart Industry Fieldlabs, bij een kennisinstelling of Proeftuin voor de maakindustrie en bij een ondernemersorganisatie met een bewezen trackrecord op het gebied van Smart Industry advisering. Aanvragen doe je via het EFRO-portal.

De SMITZH vouchers zijn geldig bij onze fieldlabs: RAMLAB (on-demand 3D-metaalprinten), Digital Factory for Composites (automatisering en digital manufacturing van composieten), SAM|XL (automatisering en robotisering van de productie van lichtgewicht constructies). Big Data Innovatiehub (efficiënter produceren door data-analyse), Dutch Growth Factory (parametrisch design), Dutch Optics Centre (ontwikkeling van optische en fotonische meetsystemen), RoboHouse (cognitive robotics) en de Duurzaamheidsfabriek (opleiden van hoog gekwalificeerd technisch personeel). Aanvragen doe je door één van de fieldlabs te benaderen of als je nog niet goed weet waar je het beste terecht kunt, contact op te nemen met Anton Duisterwinkel. Je vindt een uitgebreide beschrijving en de contactpersonen van de fieldlabs onder het tabblad Fieldlabs op deze site.