IoT Academy Workshop

Maak jouw productiebedrijf slim met een SMITZH voucher

Werk jij voor een Zuid-Hollands maakbedrijf of technologische toeleverancier en wil je sneller, schoner en goedkoper produceren?  Wij verbinden je graag aan voor jou interessante fieldlabs en maken je wegwijs in de beschikbare tools, opleidingen en subsidies die er zijn om met Smart Manufacturing aan de slag te gaan. 

Wellicht spelen de volgende vragen bij jou:

  • Hoe kan ik tegen minder kosten produceren?
  • Hoe zorg ik dat mij klant meer tevreden is (over kwaliteit, levertijd, kosten)?
  • Hoe zorg ik dat ik veel minder tijd kwijt ben aan het regelen van de operatie (minder fouten)?

Wij zijn SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland), de Smart Industry Hub van Zuid-Holland. Wij brengen vraag en aanbod lokaal bijeen om de praktische toepassing van slimme technologieën te bevorderen. Denk hierbij aan robots, 3D-printen en sensoren. Slimme maaktechnologieën waarmee je sneller, goedkoper en efficiënter kunt produceren.

Technologische maakbedrijven uit de regio Zuid-Holland die aan de slag willen met het digitaliseren en automatiseren van hun productie kunnen een duwtje in de rug krijgen met een voucher.

Wat voor type vouchers zijn er?

SMITZH biedt op dit moment drie typen vouchers aan waarmee je subsidie kunt krijgen op verschillende activiteiten om smart manufacturing toe te passen.

Je kunt subsidie krijgen als je een:

  1. oriëntatieworkshop wilt doen op een technologie. Je kunt hiervoor tot € 5.000,- vergoed krijgen. De workshop duurt een dag(deel). De workshop wordt online of op locatie gegeven door een fieldlab of een andere expert. Je eindigt de workshop met een shortlist met ideeën voor mogelijke toepassingen.
  2. een haalbaarheidsonderzoek wilt doen. Je kunt hiervoor tot € 10.000,- vergoed krijgen. Het onderzoek duurt vaak een aantal weken tot maanden. Bij het onderzoek is een fieldlab betrokken. Aan het eind van het onderzoek ontvang je een adviesrapport waarin staat of een beoogde technologie voor jouw bedrijf geschikt is en wat het mogelijk oplevert.
  3. een innovatieproject wilt doen om een oplossing binnen jouw bedrijf te testen. Je kunt hiervoor tot € 30.000,- vergoed krijgen. Dit duurt vaak enkele maanden tot een jaar. Bij het project is een fieldlab betrokken. Je gaat op kleine schaal ontwikkelen en in de praktijk valideren of een toepassing werkt.

Hoe werkt het en is het de moeite waard?

  • Welk voucher past het beste bij mij?
  • Is het de moeite waard om een aanvraag in te dienen?
  • Ik wil een voucher aanvragen, maar ben nog op zoek naar een expert of fieldlab om dit samen mee te doen.
  • Ik wil een voucher aanvragen, maar de procedures zijn nog te onduidelijk ik zoek hulp bij het indienen.

Daar kunnen wij mee helpen!

haalbaarheidsonderzoek SMITZH

Fieldlabs en experts

Voor het aanvragen van een workshopvoucher heb je een fieldlab of expert naar keuze nodig. Om een haalbaarheidsonderzoek of innovatieproject te doen, moet samengewerkt worden met één van de SMITZH fieldlabs. Als je nog geen connectie met een fieldlab of expert hebt gemaakt, kan SMITZH jou aan een passend fieldlab of expert verbinden.

Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Zij versterken verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek thema. Grote voordeel voor het bedrijf is dat geavanceerde faciliteiten en -opstellingen gebruikt kunnen worden en connecties met experts snel zijn gemaakt.

In fieldlab RAMLAB wordt bijvoorbeeld gewerkt aan on-demand 3D-metaal printen in, het automatiseren en robotiseren van de productie van grote lichtgewicht constructies gebeurt in SAM|XL en een leven lang ontwikkelen in de Duurzaamheidsfabriek.

Tot wanneer kan ik een aanvraag indienen? 

In principe geldt op=op! De vouchers zijn nog beschikbaar.

Aanvraagprocedures

De vouchers worden bekostigd vanuit verschillende instanties met elk hun eigen procedures.
Hier vind je de benodigde informatie.

Toets op een laagdrempelige manier of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een voucher en krijg hulp bij de aanvraag.

MELD JE AAN VOOR EEN ONLINE INTAKEGESPREK