Leids initiatief Smart071 groot succes

Begin februari werd het event “Tech voor de Toekomst NU!” georganiseerd bij PLNT Leiden. Aanwezigen konden kiezen uit workshops als Virtual Reality en Big Data-analyse en kennismaken met technologische toeleveranciers uit de regio. Tijdens dit event werden ook 15 pilots uit het project door Smart071 gepresenteerd waarin mkb-bedrijven en studenten Informatica van Hogeschool Leiden samen kennis maakten met de mogelijkheden van digitalisering. Binnenkort start er een nieuwe ronde pilots. Bekijk hier twee inspirerende voorbeelden van bedrijven die meededen en bepaal of jij misschien wel deelneemt aan de volgende ronde.

Tom de Beer van Verhagen vertelt hoe hij samen met studenten de downtime van machines heeft verkort.

 

Zie hier hoe hovenier Andre Hoek uitlegt hoe hij met sensoren weet waar zijn machines zijn en door wie ze wanneer gebruikt worden.

 

In de ‘Digital Design Sprints’ van Smart071 ontwikkel je in een korte periode van ca. 3 maanden een commercieel veelbelovend, technisch haalbaar en door (potentiële) klanten gevalideerd businessconcept, inclusief businesscase en eerste prototype/demo. Het is een integraal, gestructureerd en volledig gefaciliteerd innovatietraject met de juiste kennis op het juiste moment. Studenten sensortechnologie en mediatechnologie van de Hogeschool Leiden denken in de sessies mee en bouwen in een aantal weken een eerste prototype van het ontwikkelde product- of dienstconcept. In maart start een nieuwe ronde. Aanmelden kan via Smart071.