Kick-off Rabo Robo Challenge in RoboHouse

Tussen alle verbouwingen door vond op vrijdag 7 september de kick-off plaats van de Rabo Robo Challenge in het nieuwe pand van RoboHouse in RoboValley. 30 deelnemers van 18 vooruitlopende bedrijven uit de maakindustrie leerden hoe ze gebruik kunnen maken van cognitieve robotica-oplossingen via workshops en presentaties.

De Rabo Robo Challenge, een initiatief van Rabobank en RoboValley, is gestart om bedrijven te helpen bij het ontdekken van de kansen die intelligente automatisering kan bieden voor hun organisatie.

Tijdens de kick-off kregen de deelnemers een korte introductie in de robotica en diverse presentaties van onder andere de Rabobank, Fizyr, Accenture en Shell. Vervolgens gingen de deelnemers zelf aan de slag in verschillende workshops. Van het programmeren van een zelfrijdende robot tot het leren hoe een goede dataset essentieel is voor een ‘machine vision applicatie’. Daarnaast werden bestaande processen uit de eigen organisatie geanalyseerd om te kijken hoe deze geautomatiseerd kunnen worden door het gebruik van het RoboHouse Canvas, een methode speciaal ontwikkeld om dit inzichtelijk te maken. Na de kick-off gaan de deelnemers van de Rabo Robo Challenge verder met het onderzoeken en ontwikkelen van mogelijke nieuwe robotica-toepassingen voor hun eigen organisatie.

Wil je zelf ontdekken wat robotica voor jouw organisatie kan betekenen of leren hoe je zelf robotica kunt ontwikkelen? Neem dan contact op met het RoboHouse team of kijk op www.robohouse.nl.