InnovationQuarter investeert € 1 mln. in hightech fonds FORWARD.one

InnovationQuarter investeert € 1 mln. in het venture capital fonds FORWARD.one dat zich specifiek richt op hightech hardware start-ups. Vaak is het voor hightech start-ups uitdagend om investeringen op te halen, omdat zij meer funding nodig hebben en in de ogen van investeerders lastiger schaalbaar zijn. Door de brede ervaring van haar oprichters in de industrie zet FORWARD.one zich in om een versnelling te realiseren bij de vele aantrekkelijke investeringskansen die zij ziet.

FORWARD.one is in 2017 opgericht door een vijftal founders: Ampelmann oprichters David Cerda Salzmann, Frederik Gerner en Arjan Göbel, en financieel experts Paul Pruijmboom en Riemer Smink, voorheen werkzaam bij Kempen & Co. Veelbelovende start-ups groeien met de actieve inbreng en brede expertise van de FORWARD.one-founders uit tot succesvolle ondernemingen.

Het fonds heeft inmiddels vier investeringen gedaan: Mayht (revolutionaire speakertechnologie), Delft Advanced Biorenewables (bioreactoren), EAVE (IoT oplossing voor industriële gehoorbescherming) en CoVadem (cloud-based oplossing voor diepte voorspellingen en performance informatie in de binnenvaart).

FORWARD.one verwacht met de investering van InnovationQuarter start-ups op de intersectie van software en hardware een extra versnelling te kunnen geven. “Wij zijn met een aantal veelbelovende kandidaten in gesprek, mede dankzij InnovationQuarter kan de zoektocht naar de volgende Ampelmann met nog meer middelen worden voortgezet”, aldus David Cerda, partner bij FORWARD.one.