Gratis bedrijfsscan voor maakbedrijven en toeleveranciers

Als jij een benchmark wilt met bedrijven uit jouw sector of wilt ontdekken hoe je slimmer kunt produceren, doe dan de nieuwe bedrijfsscan van de Fabriek van de Toekomst. De bedrijfsscan geeft inzicht in de ontwikkelingskansen die jouw fabriek te bieden heeft. De gratis scan is slechts een eerste stap uit een proces waarin je geholpen wordt om jouw bedrijf verder te optimaliseren en onderscheiden van de concurrentie. Zou je graag in aanmerking komen voor een SMITZH-voucher maar weet je niet precies welke technologieën aansluiten bij de uitdagingen waar jij voor staat? Is het aanbod vanuit SMITZH nog een ver-van-je-bed-show? Doe dan eerst deze scan.

De Fabriek van de Toekomst is een resultaat van het project FOKUS. Dit project stimuleert mkb om te innoveren in productietechnologie. Het doel is om kennis, faciliteiten en productietechnologieën in Nederland en Vlaanderen proactief in te zetten om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek. Partners in het project vanuit Nederland zijn FME, TNO, Brainport Industries en Hightech NL.

10 mei 2019 werd als onderdeel van de Fabriek van de Toekomst deze nieuwe bedrijfsscan gelanceerd, die inzichten geeft in de ontwikkelingskansen van mkb-bedrijven. Deze scan is speciaal ontwikkeld voor de maakindustrie en geeft ondernemers zoals jij direct zicht op innovatiekansen. De scan is gratis en eenvoudig online in te vullen. Via een online rapport krijg je direct inzicht.

Met de Fabriek van de Toekomst kom je in beweging. Je kunt het proces doorlopen van bedrijfsscan naar implementatie. Als je wilt, kom je naar aanleiding van de scan in contact met experts, gelijkgezinden en laat je jouw plan op maat opstellen. Door het invullen van de scan, word je onderdeel van een benchmark met bedrijven in jouw sector, je leert hoe je je kunt onderscheiden als producent en ontdekt hoe je met behulp van nieuwe technologieën beter kunt produceren. Deze bevindingen worden vervolgens uitgewerkt door erkende kennisinstellingen. Zij verwijzen je mogelijk weer door naar één van de fieldlabs uit SMITZH of één van de vouchers die wij open hebben staan.