DIH^2 Challenge

Europese subsidie beschikbaar voor toepassing van geavanceerde robotica

Wil jij de productieprocessen van je mkb-bedrijf optimaliseren met behulp van geavanceerde robotica? Of ben jij system integrator of technology aanbieder? In maart 2020 start een nieuwe challenge bij het DIH^2 netwerk. Hier kun jij bij DIH^2 netwerk een voorstel indienen voor de toepassing van geavanceerde robotica in de eigen productieprocessen. Jouw voorstel heeft de mogelijkheid om een subsidie ter waarde van €248.000 te krijgen om daarmee je voorstel te realiseren.

DIH^2

DIH^2 is een netwerk van 26 Europese Digital Innovatie Hubs (waaronder RoboHouse). DIH^2 willen ervoor zorgen dat geavanceerde robotica applicaties betaalbaar en bereikbaar worden voor Europese mkb-bedrijven. Het doel van DIH^2 is om tegen 2020 het netwerk te laten groeien naar 170 Digital Innovatie Hubs.

Deelname

De voorwaarden voor deelname zijn dat jouw bedrijf maximaal 500 werknemers en een maximale omzet van €100 miljoen heeft. De ontvangen subsidie dien je te besteden aan software en is niet bedoeld voor het aanschaffen van hardware. Daarnaast dien je als systeem integrator of technology aanbieder (leverancier) gespecialiseerd te zijn in technology transfer (dit is inclusief start-ups, onderzoekscentra, fieldlabs en Mid-Caps. Je krijgt als mkb-bedrijf vrijheid om het bedrag naar eigen inzicht uit te geven binnen de gestelde voorwaarden.

Belangrijke data

SMITZH kan bedrijven waar mogelijk helpen bij eventuele vragen die opkomen tijdens het indienen van de aanvraag. De belangrijke data zijn als volgt:
o Tot 31 oktober 2019 – Inschrijven voor de challenge via: https://dih-squared.fundingbox.com
o December 2019 – Selectie wordt uitgenodigd op locatie (in Europa) voor een informatiebijeenkomst. Hier heb je de gelegenheid om samenwerkingen met andere partijen aan te gaan.
o Maart 2020 – Inleveren voorstel
o Juni 2020 – Winnaar bekend gemaakt
Er mogen maximaal 20 Nederlandse mkb-bedrijven deelnemen.