Districtswinnaars Metaalunie Smart Manufacturing Award bekend

De districtswinnaars van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zijn bekend. De jury heeft eind 2018 uit alle inzendingen zes districtswinnaars gekozen. De districtswinnaars gaan automatisch ook door naar de landelijke finale op 13 maart 2019.

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich positief onderscheidt. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

Vakjury

Een vijfkoppige jury heeft diverse inschrijvingen beoordeeld op onder andere toegepaste oplossingen voor het benutten van nieuwe technologische ontwikkelingen met bijvoorbeeld als resultaat het verhogen van productiviteit of het slimmer en sneller produceren. Hierbij is vooral gekeken naar het toepassen van onder meer nieuwe technologieën zoals robotica, vision, sensoriek of 3D / additive manufacturing, smart welding en de toepassing van nieuwe materialen. De jury Metaalunie Smart Manufacturing Award bestaat uit juryvoorzitter Anita Van Gils, onder meer als lector verbonden aan het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van de Hogeschool Windesheim, Aukje Kuypers, Zakenvrouw 2018 en algemeen directeur van familiebedrijf Kuijpers, Martin van Zaalen, hoofdredacteur Link Magazine, Paul d’Hond, Senior Adviseur Productmanagement Kamer van Koophandel en Arjan Ester, CEO van Award winnend bedrijf in 2018, Aebi Schmidt Nederland.

Districtswinnaars

De jury heeft eind vorig jaar de zes districtswinnaars bekendgemaakt, namelijk AW Machinery uit Emmeloord, GSE uit Brummen, Koninklijke Otolift Trapliften uit Bergambacht, Metafas uit Asten, Sunshield uit Raamsdonksveer en Vanmac uit Amersfoort. “De winnaars zijn allemaal goede voorbeelden van mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in het ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst”, aldus juryvoorzitter Van Gils. “Dat is belangrijk voor een goed renderend bedrijf. Met deze excellerende districtswinnaars wordt het 13 maart tijdens de landelijke finale spannend wie de Award gaat winnen.” De uiteindelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award zal op 13 maart tijdens ‘De avond van de maakindustrie’ in Jaarbeurs Utrecht bekendgemaakt worden.