maritieme mkb data onderzoek

Data-gedreven oplossingen voor het maritieme mkb. Jouw mening telt!

Data wordt gezien als de nieuwe olie. Slim gebruik van data kan leiden tot meer omzet, kostenreductie maar ook tot efficiënter produceren. Welk bedrijf wil dat nu niet? Het klinkt aanlokkelijk, maar in de praktijk blijkt dat nog weinig bedrijven de waarde uit hun data weten te halen. Een onderzoek binnen het maritieme mkb moet meer inzicht geven in hoe mkb-bedrijven deze waarde uit hun data (kunnen) halen.

enquete maritieme mkb

De Gemeente Rotterdam onderzoekt daarom samen met haar partners hoe het mkb-bedrijven kan ondersteunen bij het nemen van de volgende stappen met data-gedreven oplossingen. Tijdens het Datawerf webinar op 18 februari jl. zijn de eerste plannen van een programma dat jou op weg kan helpen met data-gedreven business cases gepresenteerd.

Klik hier voor de link naar de vragenlijst

Reden van onderzoek

Voordat het programma van start gaat willen wij middels een vragenlijst en een reeks interviews achterhalen wat de belangrijkste behoeften en ook belemmeringen zijn in het werken met data binnen het maritieme mkb en haar toeleveranciers. Een eventueel subsidieprogramma kan hierdoor beter op jouw praktische vraagstukken inspelen.

Jouw mening is dus belangrijk!

  • Werk je voor een maritiem mkb-bedrijf?
  • Of voor een toeleverancier aan de maritieme industrie?
  • Is jouw organisatie gevestigd in de provincie Zuid-Holland?

Vul dan de vragenlijst in, het invullen kost slechts 8 minuten van jouw tijd en is anoniem.

Met de vragenlijst brengen wij in kaart welke behoeften er leven binnen het maritieme mkb en maken wij een inschatting van de volwassenheid van bedrijven in het werken met data. De vergelijking van bedrijven in de sector komt aan het einde van het onderzoek beschikbaar voor de deelnemers. Hiermee kun je zien hoe jouw bedrijf zich verhoudt ten opzichte van andere bedrijven in de sector en welke kansen er voor jou liggen om de volgende stap te zetten.

Ga naar de vragenlijst

Bij voldoende animo en aanknopingspunten is het plan om nog voor het einde van dit jaar te starten met een pilot. In de pilot worden er financiële middelen en onafhankelijke experts op het gebied van werken met data beschikbaar gesteld. Als de pilot een succes is start in 2022 vervolgens het volledige programma. Geef daarom aan of je op de hoogte wilt blijven van het subsidieprogramma. Samen maken we de volgende stap in het komen tot datagedreven oplossingen voor de maritieme industrie.

Deze vragenlijst is een initiatief van Gemeente Rotterdam in samenwerking met Maritime Delta, Innovation Quarter en NMT.