Opening AIRLab Delft

AIRLab Delft officieel geopend!

AIRLab Delft is officieel geopend! Tijdens een feestelijke bijeenkomst in RoboHouse kwamen alle betrokken stakeholders bijeen; YES!Delft, RoboHouse, TUDelft en Ahold Delhaize. Hier werd de lancering van een unieke samenwerking gevierd. Deze samenwerking is gericht op het herdefiniëren van retail door middel van technologie. Bij retail robotica kun je denken aan: een robotarm in de supermarkt die tomaten in staat is deze op te pakken zonder deze kapot te knijpen of een robot die voedsel kan detecteren waarvan de datum is verstreken.

Het doel van AIRLab

RoboHouse is het Smart Industry fieldlab van RoboValley waar AIRLab Delft gevestigd is. Hier kunnen organisaties ontdekken wat robotica allemaal te bieden heeft en is er de mogelijkheid om ook eigen applicaties te testen in een industriële setting. Door RoboHouse is het mogelijk om snel automatiseringsoplossingen te vinden voor echte problemen.

Retail robotica

Yes!Delft levert de snelle opstartwerking en de expertise die nodig zijn voor rapid prototyping. Rapid prototyping maakt het mogelijk om complexe problemen binnen een paar weken op te lossen. Digitale en kunstmatige intelligentie komen steeds meer op. Het doel van AIRLab Delft is zich te focussen op de kruising tussen retail en robotica en hiermee oplossingen te vinden voor alledaagse problemen.

Studenten

Ahold Delhaize neemt als klant deel aan één van de Minor Robotics projecten van de TU Delft waar getalenteerde studenten bij betrokken zijn. In Amsterdam is al eerder een AIRLab geopend. Hier focust men ook op retail robotica voor onder andere bol.com waarbij magazijn robots onder deel zijn van ontwikkelingstrajecten.