22 buitenlandse NFIA kantoren bezoeken DFC

Op donderdag 8 november bracht een delegatie van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) een bezoek aan Technology Park Ypenburg (TPY) in het fieldlab Digital Factory for Composites (DFC).

In het cluster Technology Park Ypenburg werken de bedrijven KVE, Promolding, GTM en Airborne samen aan Smart Manufacturing oplossingen met high-tech materialen. Daarbij wordt ook kennis uitgewisseld met start-ups, studenten, de gemeente Den Haag en kennisinstituten. Reden hiervoor is dat de productiviteit in de luchtvaart omhoog moet. Door industrialisatie en slimmer produceren en nieuwe behandelmethodes te ontwikkelen, wordt dit haalbaar.

De ‘Area Directors’ van de 22 NFIA kantoren in het buitenland werden ontvangen in het Fieldlab Digital Factory for Composites in Den Haag. Organisatoren The Hague Business Agency en InnovationQuarter werken met NFIA en andere regio’s samen binnen het Invest in Holland Netwerk. Samen houden zij zich bezig Nederland als aantrekkelijke vestigingslocatie en investeringsbestemming bij buitenlandse bedrijven en investeerders te positioneren.

De week van 5-9 november vormt de jaarlijkse terugkomweek van NFIA om intern de plannen voor het volgende jaar te bespreken én met de regio’s te delen. Elk jaar krijgt een andere regio de kans om dit te hosten, dit jaar stond de Metropoolregio Rotterdam Den Haag centraal. Eén van de speerpunten was het neerzetten van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag als high-tech regio.