RAMLAB

(Rotterdam Additive Manufacturing Laboratorium)

On demand 3D-printen

RAMLAB is gevestigd in het Innovation Dock op de RDM-campus in Rotterdam en biedt (internationale) bedrijven en studenten in onderzoeksteams de mogelijkheid om gezamenlijk op grote schaal, relatief snel en gecertificeerd metalen onderdelen en eindproducten on demand te 3D-printen.

Bij RAMLAB helpen we bedrijven die zelf metaalproducten willen 3D-printen met het vinden van de juiste apparatuur en instellingen door gezamenlijke projecten en het printen van proefstukken.

Als hoofdtechnologie wordt Wire Arc Additive Manufacturing ontwikkeld en getest op geschiktheid ten behoeve van grootschalige metalen onderdelen. We hopen de adoptie van de technologie te versnellen door partners eenvoudig toegang te verlenen tot de complete value chain. RAMLAB stelt 3D-printrobots en faciliteiten beschikbaar; we doen gezamenlijk projecten; bieden workshoplocaties en werken aan certificeringsmogelijkheden.

RAMLAB digitaal bezoeken

Wil jij alvast virtueel een bezoek brengen aan fieldlab RAMLAB? Gebruik dan de 360-graden opnames die we van dit fieldlab maakten. Als je rechts bovenin de applicatie hiernaast klikt, krijg je een volledig scherm. Via de pijltjes wandel je door het fieldlab. Achter een i zit meer informatie. Met de knoppen onderin kun je ook navigeren door de verschillende locaties en  een overzicht krijgen van de vijf verschillende plekken rondom het fieldlab om digitaal te bezoeken.