Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training digitalisering en cybersecurity op de productiesvloer @ Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

28 juni 2019 - 09:30 tot 17:00

Door het koppelen van de productievloer aan het kantoordomein en het internet, ontstaan cyberrisico’s. Welke risico’s zijn dit? En hoe kun je deze het beste minimaliseren? Op 28 juni organiseert de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht hierover een eendaagse hands-on training. Als maakbedrijf uit Zuid-Holland, kun jij met 2 personen kosteloos van deze training gebruikmaken. De training is geschikt voor management/operationeel technisch equipment/systeem beheer met een hbo-kennisniveau of mbo met extra ICT en/of PLC ervaring. In totaal zijn er 24 plaatsen beschikbaar.

De opkomst van het Internet of Things stuwt het belang van data en datagebruik verder op. Steeds meer productieapparatuur wordt aan het fabrieksnetwerk en aan het internet gekoppeld. Met de grotere hoeveelheden data kunnen, na dataverwerking en visualisatie, processen worden bijgestuurd. In Industrie 4.0/Smart Industry verband is massaal gekozen om over te gaan op de OPC UA standaard. Ook worden open source oplossingen steeds krachtiger. Maar productielijnen en apparatuur moeten wel veilig worden gekoppeld. Bij een hack kan de schade al groot zijn, maar waar er productieapparatuur wordt aangestuurd, zijn er ook veiligheidsrisico’s en eisen.

Wat houdt fabrieksvloer en equipment datacollectie in en wat kan ik met die data? Wat is de OPC UA standaard, wat is de status van open source systemen en hoe pas ik die toe en vooral hoe maak ik mijn systeem cyberveilig? Aan het einde van de training heb je antwoord op die vragen en inzicht in hoe je e.e.a. zelf kan toepassen.

Programma

> Hoe kun je eenvoudig automatische data uit equipment en van de werkvloer verzamelen?
> Hoe doe je dat cyberveilig en hoe beheers je de cyber risico’s?
> 4 praktische trainingen met Industriële I/O, een PLC en een (Raspberry)Pi computer, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met datacollectie en visualisatie terwijl ze ondertussen gehackt worden en steeds beter leren hun data op een cyber veilige wijze te verkrijgen.

Deze training is mogelijk gemaakt met een opstartsubsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, om de cyberveiligheid in de industrie te vergroten.

Aanmelden vóór 16 juni via innovatiemanager Daan Wortel: dwortel@duurzaamheidsfabriek.nl.

Gegevens

Datum:
28 juni 2019
Tijd:
09:30 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
28 juni 2019
Tijd:
09:30 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps