Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online themasessie: Product-as-a-Service van bezit naar gebruik

7 juli 2020 - 13:00 tot 14:30

HTC foto product-as-a-service locatie Schiphol express

Juist in deze tijd blijkt de continuïteit van het ‘Product-as-a-Service’ model een aantrekkelijk aspect. Product-as-a-service is een ander betaalmodel dan je wellicht gewend bent. Je plaatst jouw product kosteloos of tegen kleine investering bij klanten en rekent af per gebruik. Ideaal voor klanten die nu krap bij kas zitten. Producenten die al langer dit ‘abonneemodel’ gebruiken, zien hun inkomsten nu ondanks de crisis goed doorlopen. Natuurlijk zijn er ook haken en ogen aan deze manier van zakendoen: voorfinanciering is lastig, er kunnen juridische obstakels zijn en het product moet worden aangepast. Er is beperkte ervaring met deze werkwijze, maar die ervaring kunnen we wel goed delen tussen bedrijven die niet elkaars concurrenten zijn. Interesse? Kom dan naar deze online themasessie waarbij we ervaringen uitwisselen en uitdagingen bespreken.

Wij zijn op zoek naar ondernemers die bezig zijn met Product-as-a-Service en tegen obstakels aanlopen, of die zeer serieus overwegen het toe te passen. Met als eerste doel het uitwisselen van ervaringen en wellicht later meer bijvoorbeeld in de vorm van een peer-2-peer group of gezamenlijke projecten. We beginnen met een online kennismaking met het thema op 7 juli van 13.00-14.30 uur via TEAMS. Het programma duurt een uur, daarna is gelegenheid om na te praten. Er zijn zeven plekken, wie het eerst komt, die het eerst maalt!

Programma

  • Introductie (5 min) – Anton Duisterwinkel, InnovationQuarter
  • Kennismaking van deelnemende bedrijven  (10 min)
  • Product-as-a-Service in de praktijk, inleiding door een ervaren ondernemer (5 min) – Stefan Morssink, HTC Parking & Security
  • Obstakels die we in de praktijk tegenkomen (35 min)
    • Herken je ze?
    • Wat doe jij/doen anderen er aan?
  • Afronding: hoe verder? (5 min)

Na afloop ontvang je een uitgewerkt verslag van de meeting.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door uiterlijk 3 juli een mail te sturen naar: info@hollandinstrumentation.nl. Wil je meedoen, of heb je interesse maar past het tijdstip niet, laat het ons dan ook weten. Er is plek voor maximaal 7 personen. Bij grotere belangstelling bieden we een tweede sessie aan. Bevestigde deelnemers ontvangen een link om deel te nemen en meer informatie over de sessie.

Gegevens

Datum:
7 juli 2020
Tijd:
13:00 tot 14:30
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
7 juli 2020
Tijd:
13:00 tot 14:30
Evenement Categorie: