Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Najaarsevenement ‘High Tech voor de Toekomst’

5 november 2019 - 13:30 tot 18:00

Najaarsevenement 'High Tech voor de Toekomst'

Op dinsdagmiddag 5 november 2019 krijgen wetenschappers het podium om per thema kansrijk hightech onderzoek te pitchen. Jij als deelnemer bent uitgenodigd mee te denken hoe hun voorstellen verrijkt kunnen worden. Daarnaast is er een keynote van Ronald Hanson (quantumfysicus en winnaar van de Spinozapremie 2019) over wat quantumtechnologie ons in de toekomst gaat brengen.

Wat kun je verwachten?

  • Een inhoudelijke keynote van quantumfysicus Ronald Hanson;
  • Inspirerende voorbeelden van publiek-privaat samenwerken op hightech onderzoek;
  • Wetenschapspitches: wetenschappers zullen voorstellen voor High Tech onderzoek pitchen op themagebieden van het nieuwe topsectorenbeleid. Vertegenwoordigers van bedrijven en beleidsmakers in de zaal krijgen de kans om mee te denken en de voorstellen te verrijken. We moedigen vorming van onderzoeksprogramma’s aan.
  • Volop netwerktijd, zowel tussentijds als aan het eind van het programma.

Meer over de parallelsessies

In de parallelsessies worden -als vervolg op het Najaarsevenement 2018- stappen maken op de invulling van het nieuwe topsectorenbeleid. Je kunt kiezen uit verschillende parallelsessies waarin je per maatschappelijk thema bijgepraat wordt over de toekomstige missies van Nederland in het  topsectorenbeleid. Daarna krijgen de wetenschappers de vloer met inspirerende pitches voor nieuw onderzoek. Het publiek bespreekt en verrijkt de voorstellen, en er is gelegenheid de onderzoeksprogramma’s uit te breiden.

Wetenschapspitches

Holland High Tech ondersteunt het nieuwe topsectorenbeleid en organiseert in dat kader de HiTMaT call (Connecting High Tech pps in Maatschappelijke Thema’s); een open call waarin wetenschappers een onderzoeksbedrag van € 25.000,- kunnen winnen om een groter publiek-privaat samenwerkingsvoorstel uit te werken dat past bij de topsector HTSM en een van de maatschappelijke thema’s.

De voorrondes van deze wedstrijd vinden plaats tijdens ons Najaarsevenement waar elke kandidaat zijn idee mag pitchen voor een commissie met deskundigen uit het HTSM-veld. De finale vindt plaatst tijdens het NWO Teknowlogy festival.

Gegevens

Datum:
5 november 2019
Tijd:
13:30 tot 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.hollandhightech.nl/agenda/najaarsevenement-high-tech-voor-de-toekomst

Organisator

Holland High Tech

Locatie

High Tech Campus Eindhoven
High Tech Campus 1e
Eindhoven, Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
5 november 2019
Tijd:
13:30 tot 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.hollandhightech.nl/agenda/najaarsevenement-high-tech-voor-de-toekomst

Organisator

Holland High Tech

Locatie

High Tech Campus Eindhoven
High Tech Campus 1e
Eindhoven, Nederland
+ Google Maps