Aanstaande Evenementen

Hier kun je SMITZH de komende tijd ontmoeten:

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dare2Cross: Smart Production

20 februari 2019 - 10:30 tot 17:30

Door de opkomst van Smart Production veranderen productieprocessen razendsnel. Onder meer robotisering, Artificial Intellligence, Big Data, Virtual Reality en Augmented Reality zorgen ervoor dat je jouw processen slimmer moet inrichten, en dat je (toekomstige) medewerkers andere vaardigheden nodig hebben. Hoe speel je daarop in? Wat betekent dat voor de interne processen van je onderneming? Over welke vaardigheden moeten jouw medewerkers beschikken? En wat betekent Smart Production voor het vinden van nieuwe talenten? Daarover gaat ‘Dare2Cross Smart Production | Workforce of the future’.

CROSS-SECTORAAL INNOVEREN

Dare2Cross is een cross-sectoraal innovatieprogramma. Experts uit verschillende disciplines en sectoren komen samen om slimme oplossingen te verzinnen voor nieuwe uitdagingen. De maritieme sector, de tuinbouw, productiebedrijven, en ga zo maar door: nagenoeg iedere sector krijgt te maken met Smart Production. Productieprocessen worden optimaler ingericht, met als doel onder andere een betere inkoop, minder productiefouten, een betere planning, flexibelere productie en hogere kwaliteit. ‘Dare2Cross Smart Production | Workforce of the future’ is inmiddels van start gegaan en werkt toe naar de afsluitende bijeenkomst op 13 november. Op 13 november wordt met betrokkenen uit verschillende sectoren concreet aan de slag gegaan met een aantal vooraf ingebrachte innovatievragen op het gebied van Smart Production. Wil jij één van hen zijn en inspiratie opdoen vanuit andere sectoren, dan kun jij je aanmelden door een e-mail te sturen naar Marieke Kodde. Deelname is kosteloos.

CASES ENGIE SERVICES WEST INDUSTRIES, SLOB, DE WAAL EN VIRTEK 

Tijdens de bijeenkomst ‘Dare2Cross Smart Production | Workforce of the future’ op 20 februari wordt een aantal cases behandeld. Deze zijn ingebracht door ENGIE Services West Industries, Slob, De Waal en Virtek.

De cases gaan over de volgende onderwerpen: medewerkers ‘future proof’ maken door ze te laten werken met de nieuwste technologieën; van een bestaande productiefaciliteit een gedeelde (productie)faciliteit maken; het combineren van ontwerpen/bouwen van een schip met het trainen van de gebruiker; het slimmer inzetten van interne kennis over ervaring over het productieproces; het verbeteren van het productieproces door inzet van Smart Production-technieken.

  1. ENGIE Services West Industries: Zou het niet mooi zijn als we ons toekomstige en huidige personeel de nieuwste technologieën kunnen leren?
  2. ENGIE Services West Industries: Hoe kunnen we van een bestaande productiefaciliteit een gedeelde productiefaciliteit maken?
  3. Virtek: Zou het niet mooi zijn als we het ontwerpen en bouwen van bijvoorbeeld een schip kunnen combineren met het trainen van de gebruiker?
  4. Scheepswerf Slob: Zou het niet mooi zijn als we het productieproces beter kunnen inrichten door inzet van Smart Production-technieken?
  5. De Waal Machinefabriek: Zou het niet mooi zijn als we met kennis over ons productieproces een gewenste planning halen met een minimale capaciteit?

WAT HEB IK AAN DARE2CROSS?

Deelname aan Dare2Cross zorgt voor innovatieve antwoorden op praktische vragen en zorgt voor nieuwe (cross-sectorale) samenwerkingen met bedrijven en organisaties die je anders niet had leren kennen. Daarnaast is Dare2Cross goed voor kennis en inzicht: experts uit andere sectoren kijken fris naar jouw case. Bovendien groeit je netwerk door Dare2Cross en werk je aan je zichtbaarheid binnen je eigen netwerk.

Gegevens

Datum:
20 februari 2019
Tijd:
10:30 tot 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dare2cross.nl/event/dare2cross-smart-production-workforce-of-the-future/

Organisator

Drechtsteden en InnovationQuarter
E-mail
marieke.kodde@innovationquarter.nl

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 februari 2019
Tijd:
10:30 tot 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dare2cross.nl/event/dare2cross-smart-production-workforce-of-the-future/

Organisator

Drechtsteden en InnovationQuarter
E-mail
marieke.kodde@innovationquarter.nl

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps